info@carobel-romeyns.be   +32 55 45 54 99

Autoverzekering

Burgerlijke aansprakelijkheid

In België bent u wettelijk verplicht om een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten. Deze verzekering is dus onmisbaar voor uw wagen. Zij dekt de materiële en lichamelijke schade die u bij een ongeval aan derden veroorzaakt.

Full omnium

Uw voertuig is nieuw of minder dan 5 jaar?

In dat geval kan u opteren om een volledige omnium af te sluiten. Hierin zitten alle waarborgen van de kleine omnium met als extra de waarborg “eigen schade”. Voor meer info over de verschillende formules kan u steeds vrijblijvend contact opnemen.

Hulpverlening

Op reis, bij u thuis of onderweg. U wilt er altijd zeker van zijn dat u geholpen wordt wanneer dit nodig is.

Dankzij de dekking hulpverlening zorgt men voor u en uw gezin na een ongeval indien uw auto niet meer kan rijden of wanneer uw voertuig panne heeft. Ook bij diefstal kan u hierop een beroep doen.

Veiligheid van de bestuurder

Tal van bestuurders denken dat ze volledig gedekt zijn bij een ongeval. Wanneer u echter gewond raakt bij een ongeval in fout, draait u zelf op voor de kosten.

De optie “veiligheid  van de bestuurder” beschermt u optimaal, zelfs bij een ongeval in fout.

Mini-omnium

Met de mini-omnium krijgt U een extra service bij schade door:

 • Glasbreuk
 • Brand
 • Natuurkrachten (hagelschade, waterschade)
 • Aanrijding met dieren
 • Diefstal of poging tot diefstal
 • Car of homejacking

Rechtsbijstand

Voor rechtsbijstand werken wij samen met DAS.

Een integrale verkeerspolis volgens het all-risk principe. “Alle niet-uitgesloten juridische geschillen zijn gedekt”. Algemene tussenkomst in rechtsbijstand vanaf de aankoop tot en met de verkoop van het voertuig.

Enkele troeven van een onafhankelijke rechtsbijstand

 • Wereldwijde dekking
 • Geen minimumgeschil vereist.
 • Bescherming tegen belangenconflicten

jongere bestuurder

Moto

De basisverzekering is de burgerlijke aansprakelijkheid.
Tot 75% korting mogelijk in combinatie met uw autoverzekering.

Optioneel kan men volgende dekkingen toevoegen.

 • Rechtsbijstand: Juridische bijstand bij een ongeval of overtreding.
 • Veiligheid van de bestuurder: Op de motor bent u nog kwetsbaarder dan in uw wagen. Deze extra dekking geeft zekerheid bij lichamelijke schade.
 • Hulpverlening: 24u per dag hulpverlening bij pech en ongeval.

Bromfiets/Elektrische fietsen > 25km/h

Steeds de beste tarieven voor bromfiets & elektrische fietsen.

Er worden steeds meer elektrische fietsen verkocht. De verkoop van deze e-bikes kende in 2014 een stijging van 23% en zal blijven stijgen. Sommige rijden met een e-bike om files te vermijden, andere voor hun plezier. De elektrische fiets is gekend door zowel jong als oud.

Maar bij het aanschaffen van een e-bike worden vaak een aantal zaken vergeten, zoals een verzekering. Heb je een verzekering nodig voor je elektrische fiets? Heb je een groene kaart nodig? Behoort de e-bike tot de categorie gemotoriseerd voortbewegingstoestel, doordat het voorzien is van een motor? Wat voorziet de Belgische wetgeving? Dit zijn allemaal zaken waarmee je rekening moet houden alvorens je gaat fietsen, er kan altijd onderweg iets gebeuren!

Wat kom je te weten op deze pagina :

Behoort de elektrische fiets tot de categorie gemotoriseerd voortbewegingstoestel ?

De elektrische fiets behoort niet tot de categorie gemotoriseerd voortbewegingstoestel, maar behoort zoals de gewone fiets tot de categorie rijwiel! De wet voorziet in het algemeen voor de elektrische fiets geen verzekeringsplicht mits het voldoet aan de volgende criteria van de wegcode en de Europese normen (Europese Machinerichtlijn 2006/42 EG + Europese normen EN 14764 en 15194) :

 • Fiets is uitgerust met een rotatiesensor of trapkrachtsensor (Europese normen). Hierdoor zal de elektrische hulpmotor geen mechanische kracht detecteren aangezien de sensor op het wiel geen beweging waarneemt. Kortom de motor zal niet werken als de fiets stilstaat.
 • Zoals reeds in het eerste puntje omschreven staat, wordt de elektrische fiets aangedreven op basis van spierkracht + hulpmotor. De motor dient de aandrijving te stoppen zodra maximum snelheid van 25km/u bereikt wordt + de elektrische fiets mag een vermogen van maximum 250 watt leveren. (zie artikel 2.15.1 van het wegverkeerreglement, wegcode)

Heb je een verzekering, groene kaart nodig voor de elektrische fiets ?

Voldoet de elektrische fiets aan de bovenstaande criteria, aan de Europese technische normen, dan behoort de elektrische fiets niet tot de noemer motorrijtuig. Kortom een groene kaart is dan niet verplicht. Dit houdt in dat je geen BA motorrijtuigverzekering dient af te sluiten. Bij schade aan derde, bij een ongeval kan je zoals bij de gewone fiets beroep doen op je BA Familiale verzekering indien je deze hebt afgesloten.

Indien je elektrische fiets niet aan de Europese normen voldoet: harder dan 25km/u kan rijden, zich autonoom kan voortbewegen (geen spierkracht nodig) én niet voorzien is van een sensor op het wiel. Dan is er sprake van een illegale elektrische fiets. De overheid is op de hoogte van het bestaan ervan en gaat strenge controles uitvoeren op elektrische fietsen die niet voldoen aan de Belgische, Europese wetgeving.

Maar… Het is mogelijk dat je fiets harder rijdt dan 25km/u, de maximum vermogen van 250 watt overschrijdt zonder dat er sprake is van een illegale elektrische fiets. De elektrische fiets wordt dan geklasseerd als een bromfiets (A-B), aangezien de Belgische wetgeving (KB 10 oktober 1974) deze toevoeging voorziet sinds 1 april 2014. Dit houdt in dat je verplicht bent om voor je elektrische fiets een kentekenplaat aan te vragen én hiervoor moet je in het bezit zijn van groene kaart die je kan bekomen door een BA motorrijtuigverzekering aan te gaan. Kortom ben je in het bezit van een snelle elektrische fiets dan ben je verplicht een helm te dragen én moet je in het bezit zijn van een groene kaart.

Quad

Korting van 50% mogelijk in combinatie met autoverzekering

Landbouwvoertuig/tractor

Tarieven vanaf 135 euro burgerlijke aansprakelijkheid.
Vanaf 3e traktor -> 50% korting mogelijk!

Exclusieve voertuigen

Ignace, zaakvoerder en zelf fervent autoliefhebber, weet perfect hoe belangrijk het is om deze vaak onvervangbare stukken te beschermen.

Exclusieve auto’s verzekeren is vrij complex, vaak worden er torenhoge premies gevraagd terwijl het soms anders kan. Veel hangt af van onder andere het soort anti-diefstalsysteem of de plaats van stalling.

Oldtimers

Wij bieden niet alleen de verplichte BA verzekering aan, maar kunnen u tevens helpen om het voertuig in omnium te verzekeren.

Het voertuig wordt dan geschat door een erkend schatter die een waarde zal bepalen. Op die manier is de klant zeker dat hij een correcte waarde terugkrijgt bij eventuele schade of totaal verlies.